Alfonso Azpiri habla sobre cómics y videojuegos en la Universitat de València

Diversos especialistes analitzaran l’impacte dels videojocs a la Facultat de Comunicació
La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació acollirà aquesta setmana la Jornada “El videojoc: història i cultura”, en què el més prestigiosos especialistes dels mitjans de comunicació, la Universitat i la indústria reflexionaran sobre les implicacions socials i la importancia del videojoc a la societat actual. De fet, la videojoc és una de les indústries culturals més importants, amb unes xifres de facturació que suposen un 30% del mercat mundial de productes culturals.

La Jornada, que se celebrarà el dijous 20 i el divendres 21, tractarà d’establir un diàleg i un marc teòric per tal d’analitzar la rellevància d’aquest fenomen, així com assenayalar les diferents influències que han marcat el llenguatge dels videojocs. El dijous 20 comptarà amb la presencia de destacats personalitats de la indústria, com ara Gonzo Suárez (creador dels mítics “Commandos” i “Commandos 2”) i Fernando Piquer (responsable de l’empresa Bitoon Entertainment). Per la seua banda, el reconegut dibuixant Alfonso Azpiri parlarà, el dijous a migdia, sobre les relacions entre còmics i videojocs. El dijous es completarà amb una conferència de Javier Díaz Vera (professor de la Universitat de Castella-La Manxa) sobre noves plataformes i jocs educatius i amb una taula rodona amb la intervenció dels responsables del més importants mitjans de comunicación especialitzats en videojocs.
El divendres 21 es centrarà en la reflexió acadèmica al respecte de la especificitat del videojoc a la cultura popular, amb una conferència de Jenaro Talens, catedràtic a la Universitat de València i la Universitat de Ginebra. Acte seguit, la Jornada conclourà amb una taula rodona amb la participació de diversos professors universitaris que presentaran alguns casos de videojocs emblemàtics.
La Jornada està coordinada per Manuel de la Fuente, professor de Comunicació Audiovisual a la Universitat de València, i compta amb la col•laboració de la Conselleria d’Educació, el Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació i el Taller d’Audiovisuals. L’entrada és gratuïta i oberta a tothom.
Més informació: http://mfuente.blogspot.com

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Post Navigation