Novedad de Angle Editorial

Manar! Manar!, de Kap. 160 págs. 14,5 x 23 cm. Rústica. PVP: 15,90 euros

manar
“Aquest modest manual pràctic (il·lustrat) va dirigit a totes aquelles persones que vulguin ser un perfecte president del Govern. Encara que ens sap greu haver de reconèixer-ho, cal que deixem ben clar de bon principi que no tothom que ho desitgi podrà esdevenir president del Govern (…). Siguem francs: ser escollit president del Govern no és fàcil. Aquesta és una de les punyetes de la democràcia, un sistema polític que –incomprensiblement- està molt de moda a tot el món i consisteix a fer creure a la població que pel sol fet d’anar un cop cada quatre anys a dipositar un vot en una urna, el ciutadà té alguna mena de control sobre les persones que dirigeixen l’Estat”.
D’aquesta manera comença Manar! Manar!, un manual il·lustrat que sotmet a crítica les accions o comportaments de la classe política i que dóna les primeres i més necessàries claus per pertànyer, segons l’autor, a l’elit que ocupa les poltrones, aquells que dominen a la perfecció “l’art de no fer res durant quatre anys”. Kap fica el dit a la llaga i retrata les ambicions, els vicis, les estupideses, les inconguències i les isèries del poder i de la classe política i els hi aplica humor com a medicina: “Un esperit de vi que cou, però cura”. Kap reparteix ‘medicament’ per a tots els polítics independentment del color, tot i que assegura que alguns li posen més fàcil per fer l’acudit que d’altres.
Centre: En política, sinònim de “dreta”.
Kap proposa un anàlisi crític, irònic i humorístic de la política, els polítics, el Govern, la democràcia. Ho
fa amb textos hàbils i punyents i amb il·lustracions divertides, brillants i eloqüents, que s’acompanyen
d’un complert glossari de “termes útils per a presidents”, que inclou aquells conceptes que tot bon
president ha de comprendre.
Poder: Quelcom capaç d’aconseguir que el Montilla parli català i el Saura estigui d’acord amb el traçat de la línia de molt alta tensió.
El llibre s’estructura en 10 capítols en els quals l’humorista analitza les tasques que ha de dur a terme un president del Govern alhora que fa les seves particulars propostes del que un ha de fer per convertir-se en el president perfecte. Cap estament de la classe política queda exempt de l’irònic punt de vista de Kap, que combina a la perfecció l’humor, la crítica i el cinisme en els textos i il·lustracions.
L’autor, Kap (Jaume Capdevila)
Nascut a Berga el 1974, és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i fa d’acuditaire a la premsa. Amb el pseudònim Kap signa els seus acudits i caricatures a La Vanguardia, Mundo Deportivo, Regió7 i altres publicacions. Diversos llibres apleguen els seus acudits, entre els quals destaquen Sense Kap ni peus (1997) o El Maragallato (2006). Porta a terme una rellevant tasca com a divulgador de l’humor gràfic mitjançant treballs de caire teòric entre els quals destaquen les exposicions «Muntañola. L’art de riure, l’art de viure» o «Trazos. Un siglo de ilustración y buen humor en Mundo Deportivo», i els llibres Bagaria. La guerra no fa riure (2008) o L’humor gràfic de Tísner (2009).
Web i bloc de l’autor:
http://www.gargots.net
http://kapdigital.blogspot.com/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Post Navigation