Gallardo habla de María y yo

El viernes 14 de mayo, a las 19h, la Biblioteca Armand Cardona acogerá una charla del dibujante Miguel Gallardo sobre su cómic Maria y yo.

[Nota de prensa]

Miguel Gallardo recull a María y yo la crònica en primera persona de les vacances que passa amb la seva filla Maria, autista. El llibre ha commocionat la crítica perquè amb un llenguatge molt tendre aconsegueix transmetre al públic la problemàtica de l’autisme així com la difícil, però possible, comunicació que existeix amb els afectats.

Gallardo ens parlarà d’aquest àlbum i de perquè va optar per aquest format per explicar la seva història personal i la de la seva filla i de com es comuniquen mitjançant dibuixos i colors.

També ens parlarà sobre l’autisme per així fer-nos conscients sobre la realitat que viuen cada dia les persones amb aquesta malaltia i les seves famílies i com moltes vegades la societat no està preparada per acceptar amb comoditat persones que transgredeixen la “normalitat”.
Miguel Gallardo (Lleida, 1955) va estudiar a l’Escola Massana d’Arts i oficis a Barcelona i començà la seva carrera professional compaginant el còmic amb la il·lustració per acabar-se dedicant, plenament, a aquesta activitat. Ha fet il·lustració de premsa per diaris com La Vanguardia i Público i també per a les principals editorials d’àmbit nacional.

El 2008 guanyà el premi Nacional de la Generalitat per aquest còmic.
A la passada edició del Festival de Cinema Espanyol de Màlaga es presentà el documental “María y yo” de Félix Fernández de Castro, un creatiu amb una sòlida carrera en l’àmbit publicitari, que ha decidit fer el salt a la realització audiovisual traslladant a la pantalla la història d’aquest còmic.

El documental, produït per Bausan Films, acaba de guanyar el premi a la Millor Opera Prima al Festival de Cinema de Tarragona REC10.
Si esteu interessats en l’obra d’aquest autor podeu visitar fins al 27 de juny l’exposició Gallardia clàssica a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra de Sant Andreu, Barcelona.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Post Navigation