Vive el cómic

Vive el cómic en la biblioteca, una (excelente) campaña de la diputación de de Barcelona en colaboración con el Grup de còmic del COBDC (Col.legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes) y la editorial Norma para fomentar la lectura de tebeos en las bibliotecas.
Impresionante la labor que están haciendo las bibliotecas catalanas, con más de medio millón de prèstamos de còmic en el 2009, un aumento del 20% respecto a 2008.

La nota de prensa:

Nota de premsa

Cultura

01/06/2010 13:06
La Diputació n’edita un cartell promocional
Viu el còmic a la biblioteca

La Diputació de Barcelona ha editat un cartell per difondre el còmic a les biblioteques municipals. Elaborat amb la col·laboració del Grup de Treball de Biblioteca i Còmics del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, el cartell arribarà aquest mes de juny a tota la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província i també a la resta de biblioteques municipals catalanes.

El material convida a descobrir el còmic a la biblioteca i conté una imatge cedida per Norma Editorial de Blacksad, una sèrie d’historietes francesa creada pels espanyols Juan Díaz Canales com a guionista i Juanjo Guarnido com a dibuixant. Les vinyetes se situen a principis de la Guerra Freda als Estats Units i estan protagonitzades pel detectiu John Blacksad.

El còmic viu darrerament un moment dolç. Al tancament de l’any 2009 es va superar per primera vegada el mig milió de préstecs de còmics a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, concretament el nombre de préstecs se situava en 540.000, xifra que suposa un increment de més del 20% respecte el préstec de còmics l’any 2008.

L’interès que desperta el món del còmic també s’evidencia amb la diversitat de biblioteques de la Xarxa que disposen d’un fons especialitzat en còmics. És el cas de les biblioteques de Barcelona com Bon Pastor, Ignasi Iglésias-Can Fabra, Vapor Vell i Francesca Bonnemaison, també la Biblioteca Central de Cornellà de Llobregat, Josep Soler Vidal de Gavà, del Casino de Manresa, Torras i Bages de Vilafranca del Penedès, Armand Cardona Torrandell de Vilanova i la Geltrú, les biblioteques de l’Hospitalet de Llobregat com Tecla Sala i Can Sumarro, i la Biblioteca Jaume Perich Escala de Premià de Mar, especialitzada, aquesta última, en còmic polític. A més, diverses biblioteques també compten amb clubs de lectura sobre còmics i alguns també sobre manga.

Galeria fotogràfica

Si voleu més informació, contacteu:

Enric Monné
Servei de Premsa
Diputació de Barcelona
Rbla. Catalunya, 126 pl.2a
08008-Barcelona
Tel.934 022 094 Fax.934 022 272
monnece@diba.cat
http://www.diba.cat

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Post Navigation