El Papus, anatomia d’un atemptat

[Nota de prensa]
L’1 d’octubre, a les 19.00 h, l’Espai Memorial Democràtic (Via Laietana, 69), projectarà el documental El Papus, anatomia d’un atemptat (2010), de David Fernández de Castro. L’acte serà presentat pel secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, i pel director del documental .

El 20 de setembre de 1977 un grup d’extrema dreta va atemptar contra la redacció d’aquesta coneguda revista satírica dels anys setanta. El pare de David Fernández de Castro, Javier Fernández de Castro, era aleshores redactor en cap, i una de les persones a qui anava dirigida la maleta bomba.
Aquest fet és el punt de partida per parlar de l’atemptat, entrevistar personalitats vinculades amb El Papus i configurar un retrat dels primers anys de la transició espanyola, així com retre un homenatge a aquesta publicació singular. En el documental intervenen, entre d’altres, els periodistes Antonio Franco i Joan de Sagarra, i els dibuixants Òscar Nebreda, JA i Carlos Giménez, entre d’altres.
El Papus, anatomia d’un atemptat és una producció de Cromosoma en coproducció amb Televisión Española i Televisió de Catalunya, amb el suport del Memorial Democràtic i l’Institut Català de les Indústries Culturals, i la col·laboració de la Fundació Digitalent. El documental és el resultat d’una exhaustiva recerca de documents i imatges. S’han revisat més de 300 números de la revista, i s’han buidat més de 60 hores de l’arxiu històric de TVE. El rodatge va tenir lloc al març, abril i juny de 2010.
La projecció del documental coincideix amb l’exposició Cinema en temps de guerra, exili i repressió (1936-1975). La mostra, que es podrà veure a Barcelona fins a 7 de novembre, itinerarà per tot Catalunya.

El secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, presentarà el documental ‘El Papus, anatomia d’un atemptat’, de David Fernández de Castro
01/10/2010 19:00 | Espai Memorial Democràtic. Via Laietana, 69 | Barcelona (Barcelonès)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Post Navigation