Siguen los recortes: cae la Fireta del Cómic

Esto empieza a ser un terrible dominó: cae la Fireta del Cómic de Palma, un evento modesto en sus pretensiones económicas, pero de gran repercusión popular. Os paso la nota de prensa enviada por la AAVC:

COMUNICAT DE L’AAVC DAVANT LA CANCEL·LACIÓ DE LA 22ª FIRETA DE LLIBRES I TEBEOS VELLS
Benvolguts Companys, Amigues i Amics!!
No ens plau informar-vos de la cancel·lació de la 22ª fireta de llibres i tebeos vells que havia de tenir lloc el diumenge 23 d’octubre en el Claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor.
Organitzada fins ara per l’Associació d’Amics i Víctimes del Còmic amb el suport de l’Ajuntament de Manacor i el Consell de Mallorca, congrega unes 2.000 persones entorn a la lectura i a les sensacions artístiques.
Culturalment
Amb la fireta de llibres i tebeos vells (seria la setena edició a Manacor) s’aconseguia arribar a unes 2.000 persones amb una programa sociocultural i solidàri interessant i enriquidor. En aquest cas hi havien previstes:
32 paradetes de venda (4 de llibreries, 1 editorials i la resta de particulars)
2 actuacions infantils (teatre-clown i conta-contes)
1 taller de còmic
1 concurs de dibuix entre els centres educatius del municipi
3 actes amb dibuixants de Mallorca (d’ampli reconeixement internacional)
1 exposició sobre el càncer de mama explicat als nostres fills
1 ONG protagonista i activitats de recaptació per a la mateixa com el Punt de llibre Solidari o Es cafè solidari.
Econòmicament
El pressupost públic previst entre el Consell i l’Ajuntament era de 3.180 €
La previsió de vendes gira entorn als 15.000 €. Un moviment econòmic que canvia de mans i interessos i capacitat de gasto.
Dels 2.000 visitants es calcula que un 30% es desplacen des de fora del municipi de Manacor, és a dir, unes 600 persones de les que presumiblement, un centenar aprofiten i queden a dinar a restaurants de la vila.
La cancel·lació
Els motius de supressió d’aquest festa són únicament polítics i obeeixen a l’argument de retallar despeses públiques per arribar als objectius de dèficit marcats.
Des de l’AAVC consideram del tot equivocades les decisions econòmica de retallar despeses que des del moment que generen “riquesa” es converteixen en inversions.
Aquestes despeses que es retallen i que realment són inversions, sigui perquè dinamitzen l’economia local o per què mantenen uns serveis públics de qualitat ens semblen del tot desafortunades. Valgui l’exemple de l’interí no renovat que seguirà cobrant de l’Estat (amb l’atur) però que deixarà de donar Servei al Poble i de consumir amb la estabilitat d’un contracte laboral…
Comprenen també la locura del retallar d’on sigui i ràpidament però així, sense mesura ni criteris transversals definits i clars, no s’administra bé lo públic, lo de tots.
La festa de sa fireta manacorina engrescava edició rera edició a uns 2.000 ciutadans que també quedaran sense mossegades de pa i circ socialment, culturalment i artísticament interessants.
Una cordial salutació.
Joan Miquel Morey
AAVC

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Post Navigation